07 Ιουλ 2014

Δείτε εδώ φωτογραφίες από το Φεστιβάλ Κόμικς

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Κόμικς με γενικό τίτλο (για την φετινή διοργάνωση) "με πενάκι και σκαπάνη". Το φεστιβάλ λειτούργησε για 3 μέρες στον πανέμορφο χώρο του κτηρίου και των κήπων του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Ήταν μια πρώτη προσπάθεια, την οποία τίμησαν μια σειρά από σχεδιαστές, κομίστες και δημιουργοί και αρκετοί φίλοι των κόμικς. Το φεστιβάλ είχε φυσικά όλες τις αναμενόμενες ατέλειες μιας πρώτης διοργάνωσης, οι οποίες όμως μας έκαναν πιο έμπειρους για τη συνέχεια. Την διοργάνωση του Φεστιβάλ ανέλαβαν οι εκδόσεις ΚΨΜ, το Comicon Shop και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Μάριο Μεγαπάνο του comicon shop, που έφυγε πρόσφατα και πρόωρα από κοντά μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όλους τους συντελεστές που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το φεστιβάλ. Δημιουργούς και κομίστες (ιδιαίτερα όσους ήρθαν από άλλες πόλεις και περιοχές), εκδόσεις και τεχνικούς, συνεργάτες και εργαζόμενους, το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, το Σύλλογο Κρητών Γαλατσίου (για την υποδομή), και φυσικά τον κόσμο, τους επισκέπτες που ήρθαν στο φεστιβάλ.

Υποσχόμαστε ότι το 2ο βήμα, το 2015, θα είναι ακόμα πιο όμορφο, πιο απαιτητικό, μεγαλύτερο και ευρύτερο. Γιατί η 9η τέχνη έχει ανάγκη από πολλά φεστιβάλ και γεγονότα, έχει ανάγκη ανάδειξης όλων των ρευμάτων, τάσεων και τεχνοτροπιών, του μεγάλου πλούτου δημιουργίας που ευτυχώς υπάρχει διεθνώς και στη χώρα μας. Σε αυτή την προσπάθεια και ανάγκη, όλοι είναι καλοδεχούμενοι και περιμένουμε την ανταπόκριση τους.

Καλή αντάμωση