Καταγγελία για το μπλοκάρισμα διαδικτυακής εκδήλωσης
30 Σεπ 2020

Οι εκδόσεις ΚΨΜ είχαν προγραμματίσει εδώ και ημέρες τη διεξαγωγή διαδικτυακής συζήτησης για τον φασισμό και τον νεοναζισμό, με τη συμμετοχή του Κώστα Παπαδάκη συνηγόρου των Αιγυπτίων αλιεργατών στη δίκη της «Χρυσής Αυγής», τον Βασίλη Λιόση συγγραφέα και εκπαιδευτικό και τον δημοσιογράφο Διονύση Ελευθεράτο. Ο εκδοτικός διαπίστωσε προς μεγάλη του έκπληξη πως η ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση μπλοκαρίστηκε από το facebook. Ακολούθησε η σχετική ένσταση, αλλά η απαγόρευση δεν άρθηκε, αντίθετα το facebook μπλοκάρισε κάθε δυνατότητα προώθησης τόσο της εκδήλωσης όσο και όλων των αναρτήσεων των εκδόσεων ΚΨΜ από το εν λόγω μέσο για πολλές μέρες.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι το facebook εμποδίζει συζητήσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο, ειδικά σήμερα και ειδικά στην Ελλάδα που αναμένεται εντός των ημερών η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. Η διαδικτυακή συζήτηση φυσικά πραγματοποιήθηκε μέσω άλλης πλατφόρμας, με μεγάλη επιτυχία.

Ο εκδοτικός οίκος ΚΨΜ θα συνεχίσει και στο μέτρο που του αναλογεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ανήσυχων συνειδήσεων και στην αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας. Αποφάσεις απαγόρευσης όπως αυτή του facebook μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω. Ή μήπως είναι εικόνα από το μέλλον μιας νέας λογοκρισίας κάθε φωνής που δεν ευθυγραμμίζεται με τα κυρίαρχα πρότυπα σκέψης και πολιτισμού;