Δείτε μέσα
Η κραυγή του Λαού
 • Υπότιτλος
  Ιστορίες από την Παρισινή Κομμούνα
 • Πρόλογος: Ξένια Μαρίνου
  Μετάφραση: Γιάννης Καυκιάς
 • ISBN
  978-960-6750-52-6
 • Στοιχεία έκδοσης
  Σκληρόδετο, σχήμα 28,5x20,5 cm, ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ Η ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
 • Σελίδες
  320
 • Ημερομηνία έκδοσης
Tιμή
€37.80
Διαθεσιμότητα
Out Of Stock
Σύντομη περιγραφή

Η ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΙΜΗ, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ένα λαϊκό εικονογραφημένο μυθιστόρημα από την Παρισινή Κομμούνα
Παρίσι 1871. Στη Μητρόπολη των κοινωνικών αναταραχών ξεσπάει η πρώτη κοινωνική επανάσταση, η Κομμούνα.


Οι Κομμουνάροι με διάταγμα, θέτουν υπό τη σημαία της Κομμούνας όλους τους ξένους εθελοντές-ανάμεσά τους, Πολωνοί, Ιταλοί, Ιρλανδοί, ακόμα και Έλληνες- και τονίζουν μέσα από κείμενα και μπροσούρες ότι ο στόχος τους δεν είναι εθνικοαπελευθερωτικός, αλλά ταξικός.

Στόχος του Vautrin, γάλλου συγγραφέα στο μυθιστόρημα του οποίου βασίζεται το βιβλίο, μοιάζει η εξοικείωση του αναγνώστη με τον μύθο που λέγεται Κομμούνα και προκειμένου να πολεμήσει την καταχνιά της λήθης, επιμένει περισσότερο στην απλή εξιστόρηση των σημαντικότερων γεγονότων, παρά στην ανάλυσή τους.

Τη διαδρομή απογειώνει εικαστικά ο κορυφαίος σχεδιαστής κόμικ Tardi κατορθώνοντας ένα πραγματικό ταξίδι στην πρώτη Άνοιξη των λαών. Κινηματογραφιστής πιστός της ιστορίας, ο Ταρντί, παρακολουθεί από κοντά τη δράση των ηρώων του, στους δρόμους, τα οδοφράγματα και τις πλατείες.

Ένα μοναδικό αστυνομικό μυθιστόρημα comic με φόντο τα οδοφράγματα της Παρισινής Κομμούνας.

Τίτλος πρωτοτύπου: Le Cri Du Peuple, εκδόσεις Casterman, Βρυξέλλες 2005

Jacques Tardi

Ο Ζακ Ταρντί (Jacques Tardi) γεννήθηκε το 1946 στη Γαλλία.

Φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Λυών και στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών του Παρισιού.

Είναι γνωστός σκιτσογράφος και δημιουργός κόμικς. Πολλά από τα έργα του έχουν βραβευθεί ενώ οι ιστορίες και τα κόμικς του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Ευρωπαίους δημιουργούς και μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της ένατης τέχνης. 

Έχει στο ενεργητικό του πάνω από πενήντα (50) τίτλους-έργα, ενώ έχει σχεδιάσει επίσης αφίσες, εξώφυλλα βιβλίων και άλλα έργα. Το σχέδιο του Ταρντί είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Είναι γνωστός για την εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποιεί, ώστε να είναι σε θέση να κάνει πιστή αναπαράσταση χώρων και αντικειμένων. 

Το 2001 ο Ταρντί άρχισε μία ακόμη μεταφορά βιβλίου σε μορφή κόμικς. Ήταν η σειρά Le Cri du peuple (2001-2004), που βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του Ζαν Βωτρέν και διαδραματίζεται τον καιρό της Παρισινής Κομμούνας. 

Ο Ζαν Βωτρέν (Jean Vautrin) ήταν Γάλλος συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης ταινιών. Το πραγματικό του όνομα είναι Jean Herman.

Γεννήθηκε το 1933 και πέθανε το 2015 στη Γαλλία. Σπούδασε λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο της Οσέρ και γαλλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Βομβάης. 

Έχει γράψει πλήθος από μυσθιστορήματα, αστυνομικά και νουβέλες. Υπήρξε παραγωγός σε πέντε ταινίες μεγάλου μήκους. Έγινε διάσημος στο ευρύ κοινό το 1989, κερδίζοντας το Βραβείο Γκονκούρ για την νουβέλα του "Un vers grand pas Le Bon Dieu". Τα έργα του είχαν μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε στον κινηματογράφο με τον Ρομπέρτο Ροσελίνι, ως βοηθός σκηνοθέτη.

Τα έργα του έχουν τιμηθεί με πολλά και σημαντικά βραβεία.