Ο Γκιουνερί Ίτσογλου γεννήθηκε στη Σεβάστεια της Τουρκίας πριν από 43 χρόνια. Μαθήτευσε από μικρός πλάι στον Ογούζ Αράλ, τον "μεγάλο" του τουρκικού κόμικς και ιδρυτή του περίφημου περιοδικού Gönül Adam. Δούλεψε με τα περιοδικά F?rt, Limon και Lemanyak. Το 1989 καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση για ένα σκίτσο του που θεωρήθηκε «προσβολή κατά του τουρκισμού», αλλά αποφυλακίστηκε σύντομα χάρη σε γενική αμνηστία.

Σήμερα, γράφει και σχεδιάζει για το περιοδικό Leman. Του αρέσει η ελληνική μυθολογία και τη δεκαετία του ’90 σχεδίασε σειρά κόμικς με θέμα το πάνθεον των Ολυμπίων. Ο πιο γνωστός από τους χαρακτήρες των κόμικς του είναι ο Gönül Adam? –ο Άνθρωπος της Καρδιάς, που παίζει νέι, λατρεύει την παραδοσιακή ανατολίτικη μουσική, τρέφει την ψυχή του με την φιλοσοφία του Μεβλανά κι άλλων σοφών της Ανατολής, ζει με τις δικές του αρχές και αρνείται να προσαρμοστεί στην ‘πραγματικότητα’, διαλέγεται, όμως, με τον αντίπερα πόλο, το δυτικό φίλο του Ζαν-Πιέρ, ο οποίος φαίνεται απ’ τη μια να τον θαυμάζει κι απ’ την άλλη τον προτρέπει να βρει προκοπή. 

Ο Γκιουνερί Ίτσογλου παίζει κι ο ίδιος νέι και είναι ερμηνευτής τραγουδιών της παραδοσιακής τουρκικής μουσικής. Στο ρεπερτόριό του έχει και μερικά ελληνικά τραγούδια. Στην Τουρκία έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ με κόμικς του.

Βιβλία του συγγραφέα

Γκιουνερί Ίτσογλου