2η έκδοση "Με αφορμή την Columbia" του Δ. Φεργάδη
20 Δεκ 2019

Ακριβώς 1 χρόνο μετά την κυκλοφορία του το βιβλίο "Με αφορμή την Columbia" του Δημήτρη Φεργάδη εκτυπώθηκε ξανά σε μια 2η έκδοση.

ColumbiaΌχι τυχαία, το βιβλίο αγκαλιάστηκε από το αναγνωστικό κοινό για διάφορους λόγους. Πρώτα απ΄ όλα γιατί ζωντανεύει πολύτιμες στιγμές-και συναισθήματα-από δεκαετίες κατά τις οποίες το τραγούδι, η μουσική και η δισκογραφία είχαν άμεση σχέση με τον καθημερινό πολιτισμό και τη ζωή των ανθρώπων. Κατά δεύτερο, διότι στο βιβλίο γίνεται ίσως η πιο σημαντική προσπάθεια ιστορικής καταγραφής τόσο της Columbia ως πρώτη δικσογραφική εταιρεία και εργοστάσιο παραγωγής δίσκων γραμμοφώνου-αρχικά-δίσκων και cd -μετέπειτα- στη χώρα μας, όσο και συνολικά της πορείας της μουσικής και δισκογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα. Τρίτον, διότι ο λόγος του συγγραφέα είναι ταυτόχρονα ένα "ντοκιμαντέρ" και μια λογοτεχνική αποτύπωση μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία έκαναν το βιβλίο του Δημήτρη Φεργάδη ένα σημείο αναφοράς, με αποτέλεσμα-εκτός των άλλων-να συμπεριληφθεί στα πανεπιστημιακά συγγράμματα του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, να πραγματοποιηθούν δεκάδες εκδηλώσεις-παρουσιάσεις (με σημαντικές παρουσίες από το χώρο της μουσικής και των ερευνητών της, αλλά και με ζωντανή μουσική) σε πολλές πόλεις και γειτονιές, και βέβαια να πραγματοποιηθεί η 2η έκδοση του βιβλίου 11 και κάτι μήνες μετά την πρώτη κυκλοφορία του.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο εδώ: https://kapsimi.gr/me-aformi-tin-columbia