Ζιλί Μαρό

Ζιλί Μαρό

Η Ζιλί Μαρό (JULIE MAROH) είναι Γαλλίδα, δημιουργός και σχεδιαστής comics. Το πιο γνωστό έργο της είναι το άλμπουμ-βιβλίο "Το μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα" το οποίο μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη (2013).
Το έργο της Ζιλί Μαρό έχει διακριθεί με πολλά βραβεία, όπως το Βραβείο Νέου Δημιουργού 2008, Quinzaine BD de Bruxelles, το Βραβείο Νέου Συγγραφέα 2010, Salon de la BD et Arts graphiques, Roubaix, το Βραβείο Κοινού 2011 του φεστιβάλ κόμικ Festival international d’ Angoulême, το Βραβείο Καλύτερου Άλμπουμ 2011, Festival de la BD d’ Alger και άλλα.

Το μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα

Μια τρυφερή ιστορία σε comic album

 

Το βιβλίο-κόμικ της Ζιλί Μαρό (Julie Maroh) βραβεύτηκε σε πολλά φεστιβάλ βιβλίου και κόμικ και από πολλούς κριτικούς. Το 2013 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, αποτελώντας τη βάση του σεναρίου για την ταινία "Η ζωή της Αντέλ" που βραβέυτηκε με το "Χρυσό Φοίνικα" στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2013 (σκηνοθεσία Αμπντελατίφ Κεσίς, πρωταγωνίστριες: Αντέλ Εξαρχόπουλος και Λεά Σεϊντού). 

Η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας στις 31 Οκτωβρίου 2013 (StraDa Films), ταυτόχρονα με το βιβλίο.