Γιώργος Γαλίτης

Γιώργος Γαλίτης

O Γιώργος Γαλίτης γεννήθηκε στις 2 Μαΐου του 1970 στη Θεσσαλονίκη, όπου και παρέμεινε για 22 μέρες μέσα σε θερμοκοιτίδα. Μεγάλωσε στη Νάουσα. Από το 1983 συμμετείχε σε παραστάσεις ερασιτεχνικών θιάσων της πόλης, ενώ παράλληλα δημοσίευσε πολιτικές γελοιογραφίες σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά. 
Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Ως μαθητής της σχολής, έγραψε και σκηνοθέτησε τις επιθεωρήσεις: Όπερα της Αντάρας και Γελοίου Τόπος οι οποίες παρουσιάστηκαν στο θέατρο της σχολής. 
Συνεργάστηκε ως συγγραφέας στο θέατρο και στην τηλεόραση. Συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές:  Fantastiko, Οι Μεν και οι Δεν, Πολίτης Κλυνν, Πάτερ Ημών, Remote Control, O Κακός Βεζίρης, C΄est la vie, Δύο Ξένοι, Το κλειδί, Διαπλεκόμενοι,  Δροσουλίτες, Γάμος με τα όλα του, Το Κόκκινο Δωμάτιο, Λούφα Παραλλαγή (η Σειρά), Εντιμότατοι Κερατάδες,  Αν υπήρχες, θα σε χώριζα. Συμμετείχε στις κινηματογραφικές ταινίες: Ο Ανελ­κυστήρας, Μια μέρα τη Νύχτα, Η Απόλυτη Στιγμή. Οι ΒΙΟΙ ΓΕΛΟΙΩΝ είναι το πρώτο του βιβλίο.

Βίοι Γελοίων
Τα έργα και οι λέρες
Ένα μνημειώδες επιστημονικό έργο, ένα μοναδικό πνευματικό πόνημα που ρίχνει σκοτάδι στις πιο φωτεινές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας. Ένα συνταρακτικό βιβλίο που δεν πρέπει να λείψει από το ράφι αυτού του βιβλιοπωλείου.