Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (γενν. 1960) είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, και έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Kent και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Από το 2010 είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Οικονομικό τμήμα της σχολής ΝΟΠΕ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έχουν να κάνουν με την μακροοικονομική, την πολιτική οικονομία και τη φιλοσοφία της οικονομικής επιστήμης.
Από τις εκδόσεις ΚΨΜ κυκλοφορούν τα βιβλία του (μαζί με τον Χρήστο Λάσκο): Χωρίς Επιστροφή (2011) και 22 πράγματα που μας λένε για την ελληνική κρίση και δεν είναι έτσι (2012)
Είναι μέλος της ΚΠΕ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Ιανουάριο 2015 διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, ενώ από τις 6 Ιουλίου 2015 είναι Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης.
Αρθρογραφεί στην Αυγή, στην Εποχή και στην Ελευθεροτυπία

22 πράγματα

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για τα πράγματα που μας λέει ο κυρίαρχος λόγος και δεν ισχύουν, σχετικά με την ελληνική κρίση.
 


χωρίς επιστροφή
Από τον Κέυνς στη Θάτσερ. Καπιταλιστικές Κρίσεις, Κοινωνικές Ανάγκες, Σοσιαλισμός

Ζούμε ενδιαφέροντες καιρούς.

 Είναι έντονη η αίσθηση του μεγάλου μετασχηματισμού ακόμη και σε όσους ανθρώπους αφήνονται στις εντυπώσεις της δικής τους και μόνο καθημερινότητας. Από το 2008 μέχρι σήμερα, βέβαια, η αίσθηση αυτή παράγεται από εικόνες κατάρρευσης και από την αγωνία για την έλευση ακόμη μεγαλύτερων καταστροφών.