Γιάννης Καλαϊτζής
15 Φεβ 2016

Αντίο Γιάννη...

Ο άνθρωπος που "βάπτισε" τις εκδόσεις ΚΨΜ και μας χάρισε το λογότυπό μας, ο παλιός συνεργάτης και βοηθός στις πρώτες προσπάθειές μας έφυγε.
Το ταλέντο και η προσφορά του Γιάννη Καλαϊτζή στο σκίτσο, τη γελοιογραφία και τις εικαστικές τέχνες είναι δυσαναπλήρωτο. Στους οικείους του τα συλλυπητήριά μας.

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Καλαϊτζής υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και πολυβραβευμένους σκιτσογράφους στην Ελλάδα.

Γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1945, ο Γιάννης Καλαϊτζής υπήρξε ενεργός για αρκετές δεκαετίες και έχει συνεισφέρει με σκίτσα σε πολλά έντυπα όπως «Πανσπουδαστική», «Δρόμοι της Ειρήνης», «Αυγή», «Αντί», «Ελευθεροτυπία», «Ντέφι», «Βαβέλ», «ΔΗΩ», «Σχολιαστής», «Γαλέρα» «Εφημερίδα των Συντακτών».  

Το 1976 σχεδίασε τα σκηνικά και τα κοστούμια για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Happy Day». Εξέδωσε και τα άλμπουμ Τσιγγάνικη ορχήστρα, Το μαύρο είδωλο της Αφροδίτης, Τυφών, Γιαταλεφτά Νοέμβρη, 2000 στα 4. Επίσης, τις γελοιογραφικές κάρτες www.heavymetalfarm.gr από τις εκδόσεις ΚΨΜ. Ήταν μέλος της λέσχης γελοιογράφων της ΕΣΗΕΑ και είχε εκλεγεί σε συνέδρια της ΠΟΕΣΥ.

Υπήρξε ο εμπνευστής και ένας από τους κύριους συντελεστές του περιοδικού «Γαλέρα», του οποίου υπήρξε διευθυντής μέχρι το 2010, όταν και έκλεισε.