Δημήτρης Κατσορίδας

Δημήτρης Κατσορίδας

Ο Δημήτρης Κατσορίδας γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα.
 
Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ). Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ και της μαθητικής του κίνησης (ΠΑΜΚ) από το 1980. Είχε συνδικαλιστική δράση ως φοιτητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, και ήταν γραμματέας της σπουδάζουσας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου (1984-1986). Υπήρξε μέλος του Γραφείου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας (1989-1990) και του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας (1990-1991). Διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ το 1986, επανήλθε το 1989 με την ανασυγκρότηση και αποχώρησε το 1996 μετά το 4ο Συνέδριο.
 
Ήταν υποστηρικτής της εφημερίδας Ξεκίνημα μέχρι το 1992 και της Σοσιαλιστικής Έκφρασης μέχρι το 1996. Έχει συγγράψει πληθώρα άρθρων σε ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και άλλα βιβλία.
ΠΑΣΟΚ: από την αλλαγή στη μετάλλαξη
Γέννηση - πορεία - καμπή - συντηρητική στροφή

Η εξέταση και η ανασκόπηση της κοινωνικής φυσιογνωμίας και της πορείας του ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται για ιστορικούς και μόνο λόγους. Γίνεται ώστε να βγουν τα κατάλληλα πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο του και να ψηλαφιστούν, αν υπάρχουν, οι όροι και η αναγκαιότητα οικοδόμησης ενός νέου πολιτικού σχήματος για όσους συμμετέχουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στις διεργασίες που συντελούνται στο χώρο της Αριστεράς.