Ο Ντέϊβιντ Χάρβεϊ (David Harvey) γεννήθηκε το 1935 στην Αγγλία.

Έλαβε το Διδακτορικό του στη γεωγραφία από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Είναι γεωγράφος, μαρξιστής, καθηγητής ανθρωπολογίας και γεωγραφίας. Διδάσκει στο Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου City της Νέας Υόρκης. Είναι υπέρμαχος της ιδέας δικαίωμα στην πόλη. 

Φεύγοντας από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ προς το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας 1970, επικεντρώθηκε στον νεοαναδυόμενο τότε τομέα της ριζοσπαστικής και Μαρξιστικής γεωγραφίας.

Ο Χάρβεϊ επέστρεψε από την Οξφόρδη στο Johns Hopkins, το 1993. Πέρασε αρκετό χρόνο ως ομιλητής και επισκέπτης, κυρίως στο London School of Economics, στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Οι δύο σταθερές στη ζωή και στο έργο του Χαρβει είναι η διδασκαλία του Κεφαλαίου του Μαρξ, και η υποστήριξή του στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα Social Justice and the City, The Condition of Postmodernity (Η κατάσταση της μετανεωτερικότητας), The Limits to Capital, A Brief History of Neoliberalism (Νεοφιλελευθερισμός: Ιστορία και Παρόν), Spaces of Global Capitalism, A Companion to Marx's Capital και The Enigma of Capital (Το αίνιγμα του κεφαλαίου και οι κρίσεις του καπιταλισμού - εκδ. Καστανιώτη).

Harvey David