Φωτογραφίες-Βίντεο

Πετυχημένο το 2ο διεθνές θεωρητικό Συνέδριο

Σημαντικό ήταν και το 2ο Διεθνές Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν φέτος οι εκδόσεις ΚΨΜ και η θεωρητική επιθεώρηση Τετράδια Μαρξισμού και πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα.
Θέμα του 2ου συνεδρίου "100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση: Η εποχή της και η δική μας". Δύο μέρες, 5 θεματικές συνεδρίες και 16 εισηγήσεις άφησαν ένα πολύ πλούσιο υλικό, αλλά άνοιξαν και μια σημαντική συζήτηση για μεγάλα θεωρητικά ζητήματα της εποχής μας.
Μεταξύ των εισηγητών και ο διεθνής προσκαλεσμένος Peter Hudis, επιμελητής και συντονιστής της διεθνούς έκδοσης των απάντων της Ρόζας Λούξεμπουργκ, καθηγητής ανθρωπιστικών σπουδών και φιλοσοφίας στις ΗΠΑ.
Εκατοντάδες φίλοι κάθε ηλικίας παρακολούθησαν το συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Novotel στο κέντρο της Αθήνας. Δείτε μερικές φωτογραφίες από το 2ο Συνέδριο. 
Στην ενότητα "Συνέδρια" της ιστοσελίδας μας θα αναρτηθούν βίντεο και κείμενα με τις εισηγήσεις του συνεδρίου.

Στιγμιότυπα από το γλέντι των "εγκαινίων" μας, 30/3/2017

Με μεγάλη προσέλευση, εκλεκτούς επισκέπτες, όλους τους φίλους και τις φίλες των εκδόσεων ΚΨΜ, όλους τους συνεργάτες των εκδόσεων και του εργαστηρίου γραφικών τεχνών "ΣΥΝΘΕΣΗ", πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2017 το γλέντι εγκαινίων στο νέο μας χώρο, στην οδό Κιάφας 3 & Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας.

Καταπληκτική μουσική, πολύ καλή διάθεση, συζητήσεις και γνωριμίες, πλάνα και σχέδια, δημιούργησαν μια μοναδική βραδιά. Σας ευχαριστούμε όλους και όλες!

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το Συνέδριο "Ο μαρξισμός στον 21ο αιώνα"

Με μεγάλη συμμετοχή κοινού και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Ο μαρξισμός στον 21ο αιώνα".

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τις εκδόσεις ΚΨΜ και υπό την αιγίδα Επιστημονικής Επιτροπής, στις 18 και 19 Μαρτίου 2016, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Δείτε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τις εργασίες του Συνεδρίου.

Η φετινή διοργάνωση έγινε με αφορμή τη νέα μετάφραση και έκδοση του έργου Το Κεφάλαιο του K. Marx από τις εκδόσεις ΚΨΜ, ενώ ως ειδική θεματική είχε τη διάλεξη-συζήτηση για τον Μαρξ ως ερευνητή των καπιταλιστικών κρίσεων, με αφορμή την τρέχουσα κρίση. 

Στο συνέδριο λειτουργούσε παράλληλα έκθεση-βιβλιοπωλείο μαρξιστικού βιβλίου.

Δείτε αναλυτικά για το συνέδριο πατώντας εδώ

Το Κεφάλαιο, τόμος 1, video παρουσίασης του νέου έργου

Δείτε το video για τη νέα έκδοση του έργου "Tο Κεφάλαιο, τόμος πρώτος".
Μια νέα μετάφραση και επιστημονική επιμέλεια του σημαντικού αυτού έργου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ τον Μάρτιο του 2016.

Δείτε στοιχεία, πληροφορίες και οπτικό υλικό από τη νέα έκδοση: