Ρότζερ Χάουαρντ

Ρότζερ Χάουαρντ

Ο Roger Howard είναι Βρετανός δημοσιογράφος με βαθιά γνώση της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης στο Ιράν, αποτέλεσμα των πολυάριθμων ταξιδιών του σε αυτή τη χώρα. Έχει γράψει πληθώρα άρθρων για θέματα άμυνας και διεθνών σχέσεων σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Είναι υπεύθυνος εκπομπών για τη Διεθνή Υπηρεσία του BBC και σε τηλεοπτικά προγράμματα σε πολλά δίκτυα.

Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, για την οποία κάλυψε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, στα περιοδικά New Statesman, Spectator, Middle East International, Janes Intelligence Review, καθώς και στο αμερικανικό περιοδικό In the National Interest. Το 1988 πήρε από το Κέμπριτζ πτυχίο Σύγχρονης Ιστορίας με τιμητική διάκριση.

Ιράν και κρίση
Πυρηνικές φιλοδοξίες και η Αμερικάνικη απάντηση

Το βιβλίο πραγματεύεται τις αιτίες της κρίσης των σχέσεων ανάμεσα στο Ιράν από τη μια και τις ΗΠΑ και την ΕΕ από την άλλη, καθώς  και την πιθανή πορεία των εξελίξεων στην περιοχή. Τα στοιχεία και η ανάλυση του Ρότζερ Χάουαρντ παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τον μέσο αναγνώστη όσο και για τους ειδικούς σε θέματα διπλωματίας, γεωστρατηγικής, διεθνών σχέσεων και Μέσης Ανατολής.