Κυκλοφόρησε το σημαντικό έργο "K. Marx-Κείμενα από τη δεκαετία 1850 - μια ανθολογία"


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ το σημαντικό έργο:

"Karl Marx – Κείμενα από τη δεκαετία 1850 – μια ανθολογία"

2 ΤΟΜΟΙ - 1600 ΣΕΛΙΔΕΣ - 100 ΕΡΓΑ - 25 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ - 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΠΛΗΡΕΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ

Σε επιλογή-μετάφραση-εισαγωγή του καθηγητή Θανάση Γκιούρα και επιστημονική επιμέλεια των καθηγητών Θανάση Γκιούρα και Θωμά Νουτσόπουλου (Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Ένα σημαντικό επιστημονικό έργο σε μια νέα κριτική-ιστορική έκδοση, που συνεχίζει τη σειρά έργων του Κ. Μαρξ στα ελληνικά.

Μετά την έκδοση του τόμου Karl Marx – Κείμενα από τη δεκαετία 1840 (το 2013) και την έκδοση του πρώτου τόμου του Κεφαλαίου (2016), τα οποία ήδη συγκαταλέγονται στα σημαντικά μαρξικά έργα-εκδόσεις στη χώρα μας με αλλεπάλληλες επανεκδόσεις, οι εκδόσεις ΚΨΜ συνεχίζουν το έργο της νέας μετάφρασης, επιμέλειας και έκδοσης των πιο σημαντικών – γνωστών αλλά και άγνωστων – έργων, χειρογράφων, επιστολών και σημειώσεων του Karl Marx.

Οι εργασίες για τη μελέτη, τη μετάφραση και την παρουσίαση της ανθολογίας του 1850 έγιναν σε συνεργασία με το επιτελείο των MEGA (Marx Engels Gesamtausgabe) στην Ακαδημία Επιστημών του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου και, μέσω των MEGA, με το Διεθνές Ίδρυμα Marx-Engels (Internationale Marx-Engels-Stiftung ‒ IMES).

 

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το νέο βιβλίο μας στην ιστοσελίδα μας, εδώ