Καρλ Μαρξ

Καρλ Μαρξ

Ο Καρλ Μαρξ (Karl Marx,1818-1883) γεννήθηκε στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας (της τότε Πρωσικής Ρηνανίας). Υπήρξε φιλόσοφος, κοινωνιολόγος και οικονομολόγος, εισηγητής του επιστημονικού σοσιαλισμού και του κομουνισμού.

Όπλισε την εργατική τάξη με δύο σπουδαία θεωρητικά κείμενα για τους αγώνες της, το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος» και «Το Κεφάλαιο», το μείζον μαρξικό έργο. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους και επιδραστικότερους διανοητές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Συνεργάστηκε στενά με τον Φρίντριχ Ένγκελς (Friedrich Engels) και συνέγραψαν μαζί πολλά κείμενα και έργα.

Άλλα βασικά έργα του Κ. Μαρξ είναι: "Κριτική του Προγράμματος της Γκότα", "Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία", "Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη", "Οικονομικο-φιλοσοφικά (γνωστά και ως Παρισινά) χειρόγραφα",  "Η Αθλιότητα της φιλοσοφίας",  "Grundrisse - Βασικές γραμμές της Κριτικής της Πολιτικής Οικονομίας",  "Για την κριτική της πολιτικής οικονομίας", "Αξία, τιμή και κέρδος", κ.α.

Δεκάδες είναι οι επιστολές και εκατοντάδες τα χειρόγραφα και οι σημειώσεις του πάνω σε οικονομικά, φιλοσοφικά και πολιτικά ζητήματα, έργα και κείμενα κριτικής διαφώτισης και ανάλυσης μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής.

Ο Κ. Μαρξ συνεργάστηκε με πολλά έντυπα και εφημερίδες της εποχής του. Συμμετείχε στη σύνταξη της Νέας Εφημερίδας του Ρήνου, στην οποία συνέγραψε πολλά και σημαντικά άρθρα. Συνεργάστηκε επίσης με τις εφημερίδες Γερμανο-Γαλλική Επετηρίδα, Εμπρός!, και την αμερικάνικη εφημερίδα New York Herald Tribune, κ.α.

Ήταν από τους ιδρυτές της Α΄ Διεθνούς Ένωσης Εργατών και του κομμουνιστικού κόμματος στη Γερμανία. Το έργο του είναι το θεμέλιο για την κατανόηση και τη σύγχρονη κριτική του «ειδικά κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής». Η ενότητα των απόψεων και επεξεργασιών του, στο σύνολο τους μας δίνουν το σύγχρονο υλισμό, το σύγχρονο επιστημονικό σοσιαλισμό, τη θεμελίωση της πάλης των τάξεων ως κινητήρια δύναμη της εξέλιξης των κοινωνιών.

Ο Καρλ Μαρξ πέθανε στο Λονδίνο (εξόριστος) το 1883.

 

Κ. Μαρξ: Κείμενα από τη δεκαετία του 1850
Μια ανθολογία

2 ΤΟΜΟΙ

1600 ΣΕΛΙΔΕΣ - 100 ΕΡΓΑ - 25 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ - 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΠΛΗΡΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ - ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ

Η κριτική-ιστορική έκδοση των έργων του Karl Marx συνεχίζεται, με τη δημοσίευση της ανθολογίας για τη δεκαετία του 1850

 


Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος

170 χρόνια από την 1η έκδοσή του 

200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ


Κεφάλαιο, Συλλεκτική Έκδοση

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Περιέχει 2 δερματόδετους τόμους και χειροποίητη κασετίνα

200 Συλλεκτικά αντίτυπα

 


Το Κεφάλαιο, τόμος 1
κριτική της πολιτικής οικονομίας

 

Το Κεφάλαιο, τόμος πρώτος: Μια σύγχρονη μετάφραση και επιστημονική έκδοση του σημαντικού έργου στη διάθεση του ελληνικού αναγνωστικού κοινού

 


anthologio Marx
Μια ανθολογία

Μια σύγχρονη προσέγγιση και νέα μετάφραση σημαντικών έργων του Κ. Μαρξ

Ανθολογία από τη δεκαετία του 1840


Εικονογραφημένη διασκευή σε manga

 
Ξέρεις από τί γίνεται το χρήμα που χρησιμοποιούμε;
Γνωρίζεις τους μηχανισμούς του καπιταλισμού;

 
Πίστευες ότι Το Κεφάλαιο του Μαρξ ήταν τόσο δύσκολο οσο και τα... κινέζικα; Ε, λοιπόν, ορίστε η διασκευή αυτού του κλασικού έργου σε γιαπωνέζικο manga. Με βάση μια ιστορία απλή – ένας μικροτυροκόμος δημιουργεί το εργοστάσιό του – το κόμικς περιγράφει τί είναι ο καπιταλισμός. 


Μαρξ-Ένγκελς για τη θρησκεία
Συλλογή κειμένων και έργων
 
 
Μια σημαντική συλλογή κλασσικών κειμένων που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια έκδοση.